Dramatikk bak Safemate-idé Skrevet av Anne-Linn B. Løvland

Utviklingen av Safemate satte fart for fire år siden, men det var den dramatiske starten på Safemate-gründerens sønns liv som vekket idéen om trygghetsalarmen.

Året er 2005, og gründer John Gunnar Haugenes’ sønn, Adrian, er født. Hans mor kjenner instinktivt at noe er galt, men dette blir benektet av sykehuspersonell. Neste dag kommer den alvorlige beskjeden om at deres nyfødte sønn har feil på hjertet.

Én uke gammel må han gjennom sin første av en rekke store og kompliserte operasjoner. Det er så vidt den lille gutten overlever, men den ene vellykkede operasjonen ble fullført etter den andre.

-Det var tøffe tak, sier John Gunnar.

Adrian, forsideAktiv gutt; Adrian får lov til å gjøre det alle andre gutter får til – så lenge Safemate er med.

Fra idé til produkt

Med all usikkerheten rundt sønnen, en bakgrunn i et produktutviklingsselskap i Oslo, og med en barndom hvor John Gunnar hjalp bestefaren sin med å legge kabler –  begynte ideen om Safemate å nærme seg. Ved hjelp av et omfangsrikt kontaktnettverk og flere tusen arbeidstimer senere ble Safemate lansert i fjor, 29. november.

I dag er Safemate brukt over flere kommuner fordelt over hele landet og flere land som både Russland, Sør- Afrika og Danmark. Og Adrian.                                                                  

I dag er han 8 år gammel, og selv om det venter en ny fremtidig operasjon er han like aktiv og glad som alle andre gutter på hans alder. Rundt halsen henger den lille svarte boksen utviklet av pappa John Gunnar.

– Adrian skjønner også at det er smart å ha en slik alarm, sier mamma Anne Karin – som selv føler Safemate gir en ekstra trygghet i hverdagen.

Les hele saken om hjertebarnet og Safemate her!

(Kilde; Agderposten)

Likte du artikkelen? Del gjerne!

Våre produkter får du kjøpt via nettbutikk, trygt raskt og enkelt!

X

Klikk her for å registrer en bedrift