Tur endte godt Skrevet av Marius Bjønness

Sist torsdag gjorde “Arne” det han liker best – han var ute og gikk tur i skogen. Alle rundt ham er glade for at han er i god fysisk form og legger ut på disse lange turene – de bidrar til å bremse skadevirkningene av en diagnose Arne fikk for en tid tilbake; Parkinsons sykdom.

Denne ettermiddagen la Arne i vei fra Bekkestua i Bærum, skar inn til Pilgrimsleden og fortsatte på umerkede, små stier i lendet. Han må ha klatret opp en bratt skråning for han ble sittende fast i en vegg som han verken kom opp eller ned fra. Arne plages av demens og mister orienteringsevnen lettere enn friske mennesker. Han ringte selv sin kone og forklarte situasjonen.

demens-mann-cropped

Lettelse avløste fortvilelse

-Han kunne ikke gi noe presis angivelse av hvor han befant seg, så vi kunne ikke bare reise ut og hente ham, forklarer hans kone “Eva”. Politiet ble varslet og sporingsfunksjonen på Arnes Safemate ble aktivert.

Posisjonsplottene begynte å fylle det digitale kartet som Eva og politiet så på, dermed kunne en tid- og ressurskrevende manngard unngås. Kort tid etter satt Arne trygt ved kjøkkenbordet sitt med noe varmt i koppen.

-Hadde det ikke vært for Safemate så ville vi ikke funnet ham så raskt som vi gjorde, konkluderer Eva. Hovedpersonen selv nikker bekreftende til oppfordringer om å medbringe Safemate på fremtidige turer ut i skogen.

Likte du artikkelen? Del gjerne!

Våre produkter får du kjøpt via nettbutikk, trygt raskt og enkelt!

X

Klikk her for å registrer en bedrift